Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко харчи Алфа 156 1.9 жтд, отговора е тук

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Derry
    Аз се чудя от каде идва енергията за тез 165 к.с. и на всичкото отгоре и разхода на горивото да намалява.
    От турбината
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от nasty
      от работа на по ниски обороти....но само до 120 после е по-голям в сравнение с нормален двигател.....
      как реши, че само до 120 и след това повече....

Искаш да кажеш, че до 120 колата ми работи на по-ниски обороти ли??? и след това става нормална...??

Или, че до 120км/ч е по-икономична, а след това по неизвестни причини почва да харчи повече. Пък и защо реши, че съм карал само до 120км/ч или дали въобще съм карал с подобна скорост.
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от KGB
        от работа на по ниски обороти....но само до 120 после е по-голям в сравнение с нормален двигател.....
        как реши, че само до 120 и след това повече....
        Ми доколкото знам нали се дава разход с 90 и със 120...и дотам с чип харчи по малко,а за след 120 всяка кола дига разхода.При тези с чип мощноста почва при малко по малки обороти и от там по малкия разход...виж за над 120 не го знам и аз...просто всички казват разхода ти е така до 120 0.5 надолу ,над 120 0.5 нагоре че и повече зависи с колко повече караш......
        Ако има колеги с дизел и с чип да споделят...лично аз нямам дизел че и с чип.
        Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
        Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Ако има колеги с дизел и с чип да споделят...лично аз нямам дизел че и с чип.
          Ами колега, 2.4 JTD@150 HP (заводски) - 9,5 градско, с неприятна дупка за разтоварване на турбото.
          @190 НР (Bobo туйбото) - 9,5 градско + доста актове, без дупка.
          @175 НР (Bobo туйбото) - 8 градско без дупка, прекрасна и за зимно шофирне.
          (Показанията не са по компира, а разлика пълно - пълно. Много лъже тоя компир - качете му поне 1-1,5 л/100 и приближава истината)
          Ако някой знае как да си калибровам разходомера - да свирка.
          Но все си мисля, че без нов компир няма да стане фокуса.
          Моbile: 0884612720, ICQ# 92621498, Skype: satamototo
          Луд ужасник с 03' 156 SW 2.4 JTD Distinctive HIGH CD (ECU fine tuning by Bobo Готиното)

Comment

Мерси колега е на по малко коне пада..ма туй градско,а извън наблюдения ?
            Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

@Насти,

Колега много зависи както писах от това кой е правил "чипа" и как.

Да не навлизам в подробности, но много малко са фирмите които знаят как да си правят "чиповете".

Някой от тях гледат да оптимизират целия работен диапазон, други гонят максимална мощност, защото е по-лесно да се направи и клиента е по-доволен виждайки голямата разлика.

При тези които оптимизират целия работен диапазон, разхода пада на всякъде в сравнение с преди. Едно от най-лесните обяснения е, че при по-малко подаване на газ се постига същия въртящ момент, за който преди това е било необходимо повече гориво.
              sigpic
              Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
              " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
              "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

прав си
                да не задълбаваме кой как си го иска чип-а
                просто при някой чипове харчи по малко но до скорост после пипнато си казва своето и стрелката си пада ли пада
                Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Working...
                X