Първоначално публикувано от Derry
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко харчи Алфа 156 1.9 жтд, отговора е тук
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nastyот работа на по ниски обороти....но само до 120после е по-голям в сравнение с нормален двигател.....
и след това повече....
Искаш да кажеш, че до 120 колата ми работи на по-ниски обороти ли??? и след това става нормална...??
Или, че до 120км/ч е по-икономична, а след това по неизвестни причини почва да харчи повече. Пък и защо реши, че съм карал само до 120км/ч или дали въобще съм карал с подобна скорост.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBПървоначално публикувано от nastyот работа на по ниски обороти....но само до 120после е по-голям в сравнение с нормален двигател.....
и след това повече....
Ми доколкото знам нали се дава разход с 90 и със 120...и дотам с чип харчи по малко,а за след 120 всяка кола дига разхода.При тези с чип мощноста почва при малко по малки обороти и от там по малкия разход...виж за над 120 не го знам и аз...просто всички казват разхода ти е така до 120 0.5 надолу ,над 120 0.5 нагоре че и повече зависи с колко повече караш......
Ако има колеги с дизел и с чип да споделят...лично аз нямам дизел че и с чип.Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
Fiat Marea TD100 hlx 97
Comment
-
Първоначално публикувано от nastyАко има колеги с дизел и с чип да споделят...лично аз нямам дизел че и с чип.
@190 НР (Bobo туйбото) - 9,5 градско + доста актове, без дупка.
@175 НР (Bobo туйбото) - 8 градско без дупка, прекрасна и за зимно шофирне.
(Показанията не са по компира, а разлика пълно - пълно. Много лъже тоя компир - качете му поне 1-1,5 л/100 и приближава истината)
Ако някой знае как да си калибровам разходомера - да свирка.
Но все си мисля, че без нов компир няма да стане фокуса.Моbile: 0884612720, ICQ# 92621498, Skype: satamototo
Луд ужасник с 03' 156 SW 2.4 JTD Distinctive HIGH CD (ECU fine tuning by Bobo Готиното)
Comment
-
@Насти,
Колега много зависи както писах от това кой е правил "чипа" и как.
Да не навлизам в подробности, но много малко са фирмите които знаят как да си правят "чиповете".
Някой от тях гледат да оптимизират целия работен диапазон, други гонят максимална мощност, защото е по-лесно да се направи и клиента е по-доволен виждайки голямата разлика.
При тези които оптимизират целия работен диапазон, разхода пада на всякъде в сравнение с преди. Едно от най-лесните обяснения е, че при по-малко подаване на газ се постига същия въртящ момент, за който преди това е било необходимо повече гориво.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
Comment